![]() PleaseWait |
موزهی دیویس کالج ولزلی در ماساچوست همزمان با آخر هفتهی روز رییس جمهور (President's Day Weekend) کلیهی آثاری که توسط مهاجران خلق یا به این موزه اهدا شده بود را از مجموعهی خود حذف میکند. انگیزهی این حرکت به گفتهی موزه کاملا غیرهنری ست و هدف آن تنها تاکید بر تاثیر عمیق مهاجران در فرهنگ و هنر آمریکا است. در این حرکت آثار مذکور یا از نمایش خارج شدهاند یا توسط پارچهی سیاهی پوشانده شدهاند. یکی از این آثار پرترهی جورج واشنگتن است که نه تنها توسط یک مهاجر (آدولف اولریک ورت مولر) کشیده شده که توسط یک خانوادهی مهاجر به موزه اهدا شده است.
20 درصد آثاری که در مجموعههایی که در موزهی دیویس به صورت ثابت به نمایش درمیآیند توسط مهاجران، خلق یا به موزه اهدا شدهاند.
کتاب " دیده و درون " حاصل گفتگوی کورش ادیم عکاس معاصر ایرانی است با یازده تن از اصحاب هنر ، ادبیات و علوم انسانی پیرامون عکس و عکاسی که جز دو مورد مابقی طی سالهای 1375 تا 1377 انجام شده است . در این کتاب علاقمندان به عکاسی و مباحث بینارشته ای مربوط به این عرصه می توانند گفتگوی کورش ادیم با این صاحبنظران را بخوانند : مسعود خیام ، یونس شکرخواه ، محمد شمخانی ، عباس صفاری ، عمران صلاحی ، محمدضیمران ، ناصر فکوهی ، شمس لنگرودی ، محمد مددپور و یوسفعلی میرشکاک . کورش ادیم در ابتدای این این کتاب در مطلبی تحت عنوان " همچون مقدمه " چنین گفته است : (( سالهاست که اهل نظر در باب ضرورت گفتگو و تبادل نظر با اصحاب هنر ، ادبیات و علوم انسانی در مباحث مربوط به عکاسی سخن گفته اند و در میزان تاثیرش در رشد و توسعه ی متقابل تاکید نموده اند . نقش بینارشته ای عکاسی در این میان غیر قابل انکار است و فقدان نهاد های رسمی و غیر رسمی که در جهان اول وظیفه ی ارتباط دهنده دو سوی این گفتمان را به عهده دارند در سال 1374 مرا به انجام این گفتگوها و انتشار آن واداشت . کار ...
جنگلِ آینهها به هم در شکست
و رسولانی خسته بر این پهنهی نومید فرود آمدند
که کتابِ رسالتِشان
جز سیاههی آن نامها نبود
که شهادت را
در سرگذشتِ خویش
مکرر کرده بودند.
...
و بدینگونه بود
که سرود و زیبایی
زمینی را که دیگر از آنِ انسان نیست
بدرود کرد.
گوری ماند و نوحهیی.
و انسان
جاودانه پادربند
به زندانِ بندگی اندر
بمانْد.
- شاملو
25 اسفند 1341
عکس: محمود حسینی / تسنیم
منتقدان هنرهای تجسمی ایران" (IVACA) طی فراخوانی از تمامی کسانی که در عرصه نقد هنرهای تجسمی فعالیت دارند، دعوت کرده است تا با ثبت مشخصات خود در دبیرخانه این نهاد، در تکمیل بانک اطلاعاتی فعالان این عرصه مشارکت کنند.
"منتقدان هنرهای تجسمی ایران" که به عنوان نهادی مستقل، از اردیبهشت امسال فعالیت خود را آغاز کرده ، با رویکردی صنفی و در پاسخ به نیاز نشریات، رسانههای ارتباط جمعی و مراکز و مؤسسات هنری کشور در دسترسی به نویسندگان و فعالان این عرصه اقدام به ایجاد بانک اطلاعاتی فعالان نقد هنرهای تجسمی کرده است.
بدیهی است ، به دنبال تکمیل این بانک، اطلاعات درج شده به عنوان مرجعی برای تعامل و همکاریهای حرفهای و ارتباط هدفمند میان فعالان عرصه نقد هنرهای تجسمی ایران و مراکز هنری کشور در دسترس قرار خواهد گرفت.
ثبت نام تمامی فعالان در این عرصه و از اقصی نقاط کشور در این بانک اطلاعاتی امکان پذیر است و نویسندگان تا پایان دی ماه فرصت دارند تا ثبت نام اولیه و درخواست درج اطلاعات در این مجموعه را از طر ...
حرفه: هنرمند ٦٢ منتشر شد.
ویژه نامه "گرافیک دیجیتال" را از شهرکتاب ها و مراکز فرهنگى و هنرى تهیه کنید.
جان برجر، نویسنده و منتقد هنری در سن 90 سالگی در گذشت. "شیوههای نگریستن" از معروفترین آثار اوست. برجر با کتاب "G" برندهی جایزهی بوکر در سال 1972 شد. او که در لندن متولد شده بود، در مدرسهی سنت ادوارد آکسفورد تحصیل کرد و از سال 1944 تا 1946 در ارتش بریتانیا خدمت کرد و سپس وارد مدرسهی هنر چلسی و مدرسهی مرکزی هنر در لندن شد. در اواخر دههی 40، در حالیکه به آموزش طراحی مشغول بود به بررسی و تحقیق دربارهی هنر روی آورد و به عنوان منتقد هنری شروع به کار کرد و نوشتههای متعددی در استیتمن چاپ کرد.در سال 72 بیبیسی یک سری برنامه به نام "شیوههای نگریستن" آماده و پخش کرد، مجموعهای که بعدتر در کتابی به همین عنوان گردآوری و چاپ شد. این کار الهام گرفته از نظرات بنیامین در مقالهی "اثر هنری در عصر تکثیر مکانیکی" بود.
از زندگی برجر مستندی توسط کالین مکابه ساخته شد که - طبق گفتهی لارن اونیل باتلر - به نکاتی در زندگی برجر میپردازد که نشان دهندهی عمق نبوغ اوست.
چگونه هنوز صدای فریادش هر لحظه در گوشم میپیچد، عذاب سالها رهایم نمیکند. نگاهها جانم را خنجر میزنند، روحم آزرده است.همگان کمر به یاوهگویی بستهاند. هر آنچه پس از او، در ذهن آزادی تصور میشد تبدیل به غدهای تدریجی شد. روانم زخمهای کاری برداشته و تا مغز استخوانم را میسوزاند. انگار بر روی پیشانی مهریست که حکم تجاوز کلمات و نگاهها را صادر میکند. هیچ راهی نیست حتی راه فرار، تنها و تنها باید ایستاد، نشکست و فرو نریخت تا شاید از زندگی سهمی باشد.
پوریا علیزاده
گالری نفیس نمایشگاهی از آثار « وانا نبی پور » برگزار میکند.
جمعه ۱۰ الی ۱۵ دی ماه از ساعت ۱۶ الی ۲۰
در استیتمنت این نمایشگاه آمده است ؛
اگر زندگی را زنجیرهای از اتفاقات در امتداد زمان در نظر بگیریم، و اگر بتوان کمی افراط کرد و اتفاقات زندگی را به دو دستهی خوب و بد دستهبندی کرد (یا اگر بتوان گفت اتفاقاتی که حالمان را خوب یا بد میکند)، یک زندگی متعادل زندگیای است که در آن نسبت اتفاقات خوب و بد مثلا بین 60 و 40 در تلاطم باشد. یعنی هر آنچه غیر از این باشد، تعریف یک زندگی غیر متعادل را ارائه کند. البته که اگر نسبت اتفاقات خوب به بد بالا بزند، ناراحتی خاصی نباید داشت. اما برعکسش هیچ خوشایند نیست. در این شرایط معمولا انتخابات فرد برای حرکت و تداوم بسیار کم میشود. به علت فشار عوامل خارجی حاصل از اتفاقت بد، او نه میتواند راههای گذر اموری که تا به حال به کار میبسته را کنار بگذارد، و نه میتواند پا در راهی جدید قرار دهد تا از شرایط دست و پاگیر بیرون بزند. به عبارتی ملغمهای از ر ...
نمایشگاه «آهنینجانان» مجموعهای از چقاشیهای کاوه یاری، روز جمعه دهم دی ماه در گالری هپتا گشایش مییابد. چقاشی، لغت برساختهای که کاوه یاری خود برای کارهایش برگزیده است، ترکیب واژگان چکش و نقاشی است که بر روش و نوع کار متفاوت کاوه یاری دلالت دارند؛ کارهای او نقاشیهایی است که با چکش ودیگر ابزارها بر روی فلز شکل گرفته اند.
گشایش: جمعه ۱۰ دی ماه از ساعت ۱۶ الی ۲۰ نشانی: تهران، خیابان کریمخانزند، خیابان ایرانشهر، ضلع غربی پارک هنرمندان، بنبست نیکوشهر، شماره 3، طبقه همکفدر استیتمنت این نمایشگاه چنین آمده است:
«چرخه تولید و استفاده و زوال؛ تکرار این چرخه؛ و بازتولید و بهرهمندی و زوالی دیگر.گویی هر تولیدی برای زوال شکل گرفته است. گویی سنتز نهایی زوال است.اما کاوه در برابر این سنتز میایستد. برای او زوال آنچه زمانی ابژه شکوهمندی بوده است، یا متعلق شناخت انسانی ما قرار گرفته، نابخشودنی است. او چکش میزند و میجنگد. چَقاشی میکند و م ...
گالری هپتا، گالری هنرهای تجسمی است که با تمرکز بر روی هنر مدرن و هنر معاصر ایران، از سال ۱۳۹۲ در تهران به برگزاری نمایشگاههای هنری و خرید و فروش آثار هنری میپردازد.برگزاری رویدادهای هنری، پرداختن به جنبههای تئوریک هنر و مواردی چون ادبیات و فلسفه که به هنر جان تازهای میبخشند، از اهداف مهم گالری هپتا است.گالری هپتا در جستوجوی هنرمندان جوان و نوظهور است و از همکاری با آنان استقبال میکند.در کنار برگزاری نمایشگاه فیزیکی در فضای گالری هپتا، وبسایت گالری نیز به برگزاری نمایشگاه آنلاین در قسمت گالری مجازی میپردازد.همچنین وبسایت گالری هپتا با ایجاد صفحهی اختصاصی هنرمندان حوزههای مختلف هنرهای تجسمی از جمله نقاشی، عکاسی، حجم و نقاشیخط امکان معرفی بهتر و خرید و فروش آنلاین آثار هنری آنها را فراهم میآورد.